Preguntes Freqüents

P A qui es pot hipnotitzar millor?
R Les millors persones per hipnotitzar són les que volen ser-ho, les que col.laboren, les persones intel ligents, sense problemes mentals i amb bona capacitat de concentració.


P A totes les persones es pot hipnotitzar?
R Si En els casos més difícils, cal variar la tècnica fins a aconseguir la més eficaç. Hi ha qui connecta en la primera sessió i qui necessita una mica més.


P En hipnosi, perds la consciència?
R Ningú perd el control consciente.En Hipnoteràpia és molt positiu que el hipnotitzat col.labori i tingui confiança. Quan aquesta tranquil i arriba a sessions profundes resulta agradable deixar-se portar i relaxar-se durant la sessió de teràpia.

P ¿Als homes hipnotitza millor que a les dones?
R No.La capacitat per ser hipnotitzat, no depèn del sexe. La capacitat de ser hipnotitzat és un estat de salut mental.


P ¿Les persones més febles, són més fàcils de hipnotitzar?
R Tot el contrari.

Les persones més intel ligents són les que més concentren, i resulten ser les que més col.laboren en la sessió, són les que millor entenen la finalitat del tractament que també requereix flexibilitat mental.


P ¿Ajuden o dificulten les creences religioses?
R Per realitzar de forma eficaç un tractament, el terapeuta responsable no ha de tractar temes de creences religioses.


P la persona sota Hipnosi perd la seva voluntat?
R Sota Hipnosi la persona no actua contra el seu codi moral. En el supòsit que l'hipnotitzador indiqués alguna cosa contra els principis del hipnotitzat, aquest sortiria de l'estat hipnòtic i per tant no seguiria les indicacions.


P he de col.laborar estant en hipnosi?
R Quan la persona està en l'anomenat "tràngol hipnòtic", és important per a l'efectivitat de la teràpia que col.labori amb el terapeuta.


P En la sessió hipnòtica, puc expressar coses que no desitjo?
R No
Pot passar que fets que el conscient havia oblidat els recordi perquè sap que van a favor de la seva millora. El terapeuta fes servir la seva experiència i decidirà quan es porta el record al conscient i si és necessari.


P hi ha persones que no s'han de sotmetre a hipnosi?
R No realitzem tractaments d'Hipnosi a dones embarassades, persones que han patit problemes cardíacs, epilèptics, esquizofrènics, trastorn bipolar, infart cerebral i tensió arterial molt baixa i descompensada, així com a menors d'edat.


P és possible quedar hipnotitzat per sempre?
R La Hipnosi és un estat de focalitzar l'atenció en el qual la persona no pot romandre indefinidament.
En el supòsit que hipnotitzador no tragués d'aquest estat a la persona, aquesta o bé es despertaria espontàniament al cap d'un temps o bé es dormiria una estona per després.


P Qui està autoritzat a fer Hipnosi?
R A Espanya, la hi considera una teràpia alternativa, per a la qual no s'exigeix ​​titulació oficial, ja que no existeix com a tal.
No obstant això, és recomanable, es faci amb un professional experimentat i qualificat.


P Tom medicaments és compatible amb la hipnosi?
R En cas d'estar prenent fàrmacs, has d'informar adequadament al terapeuta.